Ihanan Kinuskikissan blogista bongasin tänään Satumaisen reseptin: Mureat mokkaneliöt.
Reseptissä mielestäni hauskan jujun tekee kuorrutteessa oleva valkosuklaa, voiko sitä vastustaa? EI!
Tuota herkkua on pakko kokeilla huomenna p e r j a n t a i n kunniaksi :)
Tuota herkkua on pakko kokeilla huomenna p e r j a n t a i n kunniaksi :)
K I N U S K I K I S S A N M U R E A T M O K K A N E L I Ö T / 20kpl
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Pinnalle:
tomusokeria
tomusokeria
Tee näin:
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.
2. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille
leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa
10 minuuttia.
3. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe.
4. Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja
tomusokeri. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut
joukkoon.
5. Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.
6. Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
7. Leikkaa levy neliöiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti