torstai 10. lokakuuta 2013

SATUMAINEN RESEPTI: mureat mokkaneliöt a`la Kinuskikissa

Ihanan Kinuskikissan blogista bongasin tänään Satumaisen reseptin: Mureat mokkaneliöt
Reseptissä mielestäni hauskan jujun tekee kuorrutteessa oleva valkosuklaa, voiko sitä vastustaa? EI!
Tuota herkkua on pakko kokeilla huomenna  p e r j a n t a i n  kunniaksi :)

K I N U S K I K I S S A N  M U R E A T  M O K K A N E L I Ö T  /  20kpl

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Pinnalle:
tomusokeria

Tee näin:
 
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.

2. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

3. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe. 

4. Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja tomusokeri. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut joukkoon.

5. Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

6. Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. 

7. Leikkaa levy neliöiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti